(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
svičkova omačka na karamelu
Potřebné ingredience
1cibule,zelenina,kořeni ,1smetana,2 lžice cukru,sul ,1-2 kg vepřova kyty ,20 dkg slaniny
Postup přípravy
Orestujeme cibulku mrkev a celer nakrajenou na nudličky do sklovata přidame 2 lžice cukru a ješte restujeme vytvorime karamel .Vložime prošpikovane maso slaninou a zalejeme vlažnou vodou aby maso bylo zakryte přidame bobk.list,nove.kořeni.cely,pepř a osolime ,vařime do mekka po uvařeni vyjmeme vyndame kořeni a zbylou zeleninu i s vyvarem rozmiksujeme zahustime vodou a hladkou moukou a kratce povařime zalijeme ještě smetanou dochutime soli cukrem a octem . Dobrou chut
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kulicka25
(upraveno)
16. 1. 2010, 13:43
Ahojky Vlasti , také dělám základ stejně,jen nevařím,ale peču v troubě a koření dávám do podobného sáčku ,jako je čaj.Kdysi jsem je pořídila v Lidlu,je to skvělé a bez hledání koření